25.2.13

(G)EEN KONING!in haar kersttoespraak van 2006 benadrukte koningin beatrix dat de vrijheid van meningsuiting haar grens vindt waar de rechten van anderen beginnen: vrijheid van meningsuiting is geen vrijbrief om te beledigen. "wie anderen beschimpt verliest zelf geloofwaardigheid. het onbeheerste woord schiet zijn doel voorbij". aldus hare majesteit. 
kortom: ik ben vrij om te schrijven. beheerst schreef ik onderstaande. over geloofwaardigheid en fabels zou ik graag met de koningin nog willen debatteren. 


pure waanzin, kolder, grote flauwekul, en slecht theater vind ik het: 'ut' koningshuis en alles hieromtrent. nu; nog; altijd al gevonden en zal dit blijven vinden. ik was al eens eerder terug gegaan in de tijd, om uit te vogelen hoe het toch in godennaam allemaal zover gekomen is. en ja, dan moet men tot de verdrietige constatering komen dat het ons eenvoudigweg is 'opgedrongen'. dat is namelijk wat er in een ver verleden is gebeurd. en wij accepteerden. en accepteren nog. sterker: wij adoreren! we kijken, zuigen, slurpen alles op aan beelden en informatie mbt de opgedirkte poppen in, rondom en ver buiten het paleis. we vinden het prachtig!
we praten over ze vol ongeloof en adoratie, alsof we god hebben gespot in zijn blootje zonnebadend in onze achtertuin!
inderdaad: een absurdistische observatie! dat is precies wat het koningshuis is. dimitri verhulst schreef een aantal jaren geleden het boek met als titel: DE HELAASHEID DER DINGEN! een mooier citaat kan ik niet bedenken voor onze constitutionele monarchie!
we betalen ons helemaal suf aan de opgeklopte 'adel' een te groot woord na zoveel perversiteit. 
privé-jets, vakanties, jachten, koetsen, huizen, paleizen, nog meer huizen...haarstilistes, modeontwerpers...etcetera+etcetera!we lijken te zijn gehersenspoeld, volledig geïndoctrineerd. we zijn de realiteitszin verloren. het koningshuis is al decennia lang niet eerlijk en open over van alles en nog wat. ofwel: stilzwijgend komen ze ermee weg 

het lijkt alsof ze door het vele zwaaien met die soepele, goed gemanicuurde handen 'hallo allemaal, ja, wat hebben we het toch goed!' alles trachten te vergoelijken. en wij? wij maken een diepe buiging.

het volk is trouw. trouw aan wie ons niet immer trouw is gebleven. we vergeten gauw, heel gauw:

* dat oude willem de derde (1817-1890) geen troonopvolger had. het werd bijna een feit: het einde van de oranjes. echter, hij produceerde op zijn 62e ineens toch nog een dochter! en ze kreeg de naam wilhelmina. wonder-boven-wonder, want willem 3 was op zijn 62e door syfilis onvruchtbaar en kon nimmer een dochter hebben verwekt bij emma. anyhow, no one knows/tells us, stttt! -met behulp van DNA onderzoek zou nog heel wat opheldering gegeven kunnen worden, ware het niet dat juliana en beatrix weigerden dit af te staan-. er valt immers veel te verliezen.
* wie er vluchtte naar engeland ten tijde van de oorlog? en sprak haar land/onderdanen toe moed te houden? nee, dat ben ik niet vergeten
* troelstra, greet hoffman, lockheed...ooit van gehoord? inderdaad! bijna raakten we -door deze schoonheden- onze monarchie kwijt! helaas deed premier joop den uyl destijds teveel zijn best in de laatste zaak: hij liet harde bewijzen weg -list en bedrog- in de lockheed-affaire, waardoor wij als nederland 'gewoon' konden doorgaan met onze adoratie voor het koningshuis: bernhard zou niet worden veroordeeld, juliana zou netjes op de troon kunnen blijven zitten. en wij, het volk konden doorgaan met geloven. geloven in het sprookje. had den uyl destijds iets minder kunnen liegen? dan hadden wij al een aantal jaren onze koninginnedag niet meer!
* alle buitenechtelijke dochters, foute acties ten tijde van oorlogen, (homo)sexuele affaires... die in een grijze sluier werden verhuld en die slechts als onoplettende 'foutjes' vele jaren later in het nieuws/ aan het licht kwamen. en weer gauw verder tot de orde van de dag...lintje nummer...
GEHEEL ONDERAAN DIT BLOG MEER.

toen ik een paar weken geleden in het dagblad van het noorden een stukje van rene diekstra las, voelde ik de eerste tekenen van medeleven. naast een paar vrienden, die het ook niet zo op hebben met het koningshuis, kan ik maar weinigen vinden die zich het lot van een eventueel van zijn troon gezette koning ook niet zouden aantrekken! ach mensen, wie zijn wij mensen, om wat te vinden van andere mensen, opdat zij (deze mensen) destijds slechts het onderscheid maakten en wij niet...(?).


krant kopie
mocht u in de gelegenheid zijn om de gehele uitzending van 'de rekenkamer' -met de titel: wat kost de koningin- te bekijken. doe dat! u komt tot schrikbarende inzichten!!!!!!
www.derekenkamer.kro.nl 

leve de koning! leve de hysterie en probeer maar eens te ontkomen aan 30 april. there's no way back! het sociaal comité heeft inmiddels een site ontworpen: www.mijndroomvooronsland.nl. 
we worden als volk geacht een gezamenlijk lied in te studeren voor de inhuldiging van de nieuwe koning. het gaat om het saamhorigheidsgevoel weet u. en als er iets is waar we in het dagelijks leven niet aan doen, dan is dat aan saamhorigheid. dan gaat het om: ieder voor zich, god voor ons allen! voetbal en 
de oranjes maken ons blij. een paar momenten in het jaar zijn we 'met ons allen sterk' en vieren we feest! 

proost met oranjebitter. -het drankje dat zijn naam eer aan doet.- lang leve het weldenkende nederlandse volk! proost alvast op het grote feest van 30 april. kosten nog moeite zullen worden bespaard. geniet volop, want u heeft immers fors voor dit feest betaald.

lang leve de monarchie! 


  TOT SLOT: