17.9.13

KONING-DAG!

een beetje vreemd blijft het toch: het volk toespreken over forse bezuinigingen, als je zelf komt voorrijden in een gouden koets en je je vrouw vanochtend nog in een loeidure designers jurk hebt gestoken/zien stappen. hoe krijg je dan zoveel 'prachtige' volzinnen uit je mond. 

oftwel: het volk maakte zich massaal op voor de derde dinsdag in september: hangend aan de smalle lippen van onze nieuwe koning, om te horen hoe we met z'n allen ons best moeten doen om de ene bezuinigingsmaatregel naar de andere te slikken. ach, laten we niet kinderachtig zijn en het vooral hebben over 'hoe goed onze WA' uit zijn 2.216 woorden kwam! en hoe prachtig de emotionele lading aan de start van zijn betoog was. mijn docent duits begon op de middelbare school ook altijd met een positieve draai, om vervolgens rake klappen uit de delen! had deze tactiek niet een naam...?

het wordt me weer een feestje: de koning vraagt ons doorzettingsvermogen te tonen om het groeivermogen van de economie te herstellen. hij benoemde de hoge schuldenlast en de problemen bij banken. en verder benoemde hij nog zoveel...ik zou ook graag het woord tot hem en het koningshuis willen richten, maar daar krijgt een gewone burger uiteraard geen gelegenheid voor. ik zou hem en zijn echtgenote willen vragen toch iets minder geld uit te geven en ook fors te bezuinigen. er zijn mensen die zich afvragen waarom wij steeds maar weer ons stinkende best moeten doen,  onderwijl het hoofd van het volk het geld rijkelijk laat vloeien. wellicht is er een bezuinigingsmaatregel van toepassing op het koningshuis? voor het bedrag van de jurk van maxima kunnen namelijk weer een hoop ouderen in verzorgingstehuizen normaal naar de wc, als u begrijpt wat ik bedoel. -ik neem aan dat u ook op de hoogte bent van het feit dat ouderen het heden ten dage in hun broek moeten doen, opdat er door strikte bezuinigingen geen personeelsleden zijn om het ritje van de rolstoel naar het toilet te begeleiden...- maar zo zijn er uiteraard nog zoveel dingen op te noemen die wegens bizarre bezuinigingen momenteel behoorlijk in verval zijn geraakt!

ik wil geen onrust zaaien op een volgens zovelen onder u prachtige prinsjesdag. ik wil slechts even onder de aandacht brengen, dat het met de economie nog niet zo slecht is gesteld als er nog zoveel geld kan 'rollen'... check this out: zo, dat was dat: bezuinigingen, bezuinigingen...
-en dan vol trots,  weer richting huis...-


beatrix in gouden jurk / maxima had toch ook....?


en als afsluiter ook graag nog even aandacht voor een prachtig stukje in de volkskrant! lezen! www.volkskrant.nl / zoekt u naar het geschrevene van CARINE CRUTZEN!