18.1.13

even denken aan MOEF!

MOEF/2011

nadat we boodschappen hadden gedaan, wilde ik nog even een bos bloemen kopen voor oma. in de bloemenzaak stond, temidden van de bloemenpracht, een grote gouden antieke kooi, met hierin een paar parkieten. merlijn was hier zeer van onder de indruk. hij vroeg of hij nog even in de dierenzaak -naast de bloemenwinkel- mocht kijken, want, zoals hij zei, daar kon hij nog meer dieren zien. leuk, dacht ik, doen we. 

en daar zat ie dan: klein, wollig en schattig te zijn! bij binnenkomst werden we verliefd op een heel klein beestje, dat in een van de vitrine kasten heerlijk onbezonnen tussen het witte zaagsel languit een beetje lag te luieren. op de sticker die op het glas was geplakt stond: dwergkonijn, vrouw, 25 euro. 

ik zei tegen merlijn: "die is van ons, wist je dat al?" merlijn keek mij vol ongeloof aan. ik liep naar de winkelmeneer, en zei dat dat ons konijn was. hij maakte wat grapjes over 'betalen...' we lieten de kleine bol enorme schattigheid nog even een weekend in zijn warme-dierenwinkel-vitrine slapen, zodat merlijn en ik ons konden voorbereiden op haar komst: hok kopen...naam bedenken...
"ze heet MOEF", riep merlijn van achter uit de auto..."een combinatie van moe en maf"! die constatering had merlijn namelijk in de dierenwinkel gedaan: het konijntje zag er maf uit met de plukjes haar die overeind stonden...en slapen had ie slechts alleen nog maar gedaan -in de tijd dat wij haar observeerden-. 

MOEF werd een surrogaat voor mijn verlangen naar een hond die er eens zal komen, maar met de feiten: bovenwoning en full-time werk geen kans van slagen.
MOEF, die op de sticker in de dierenwinkel werd geduid als 'dwergkonijn' groeide uit tot een monsterlijk groot beest. MOEF had het naar haar zin bij ons. ze liep rond in de woonkamer, afgewisseld met een dagje in haar hok op het balkon. ze ging met ons mee naar het plantsoen als we zomers gingen picknicken...mee op reis als we met onze oldtimer-caravan ergens gingen camperen. een beetje vreemd vonden velen het: een harig beest aan een tuigje, dat niet te definieerden was als konijn, maar eerder als  pekinees...wij vonden het heel normaal.

moef/noorderplantsoen/2011

toch was MOEF alleen. en ik bedacht mij, dat het goed was om er een konijn bij te halen. ik had een hele studie gedaan van wat wel en wat vooral niet bij elkaar te zetten. ik ging op zoek naar een vriendin voor MOEF. en ik vond. -een vriendin: want een nestje wilden we niet-. thuisgekomen, gaf ik het kleine doosje -met hierin het nieuwe 'meisje'- aan merlijn. hij keek voor de tweede keer vol ongeloof en speelde vervolgens de hele middag met polletje piekhaar nummer 2! 'haar' naam werd: MO.

mo


het was even wennen, maar de twee konden het prima met elkaar vinden. het werd zeg maar een gezellige boel. de beestjes lagen tegen elkaar aan, ze speelden, stampten, renden...

alles leek goed te gaan. tot ik op een dag, tijdens het schoonmaken van het nachthok, een klein dood konijntje van een centimeter of 10 vond...
en wat er zich de dagen erna afspeelde was een bizarre horror te noemen voor lieve MOEF. van een uitvoerig verslag hiervan wordt niemand vrolijk! om dit lange verhaal wat in te korten: MOEF ging dood en MO bleef leven. 18 januari vorig jaar was een K** dag en de weken erna hadden we nog veel verdriet. 


vandaag denken wij aan MOEF.

merlijn en MOEF


! voor een ieder die een konijn koopt in een dierenwinkel: -wat ansich natuurlijk al te zot is voor woorden: een dier kopen in een winkel...!! maar goed, hierover wellicht later eens een blog...check alles zelf! wat nauwelijks te doen is als het beestje heel klein is, want de dierenspeciaalzaak is geenszins een specialist! met name als het gaat om soort- en geslachtsbepaling van konijnen.