13.6.13

CHAOS! & OSCART / van 'idee' tot 'in het museum'

in den haag. daar zaten we dit weekend. CHAOS! & OSCART waren uitgenodigd om de opening bij te wonen van de zomerexpo 2013 in het gemeentemuseum in den haag. ons werk 'BOAR' hangt in het haags museum van 8 t/m 15 september. 

veel vragen kregen we. waarom een 'boar', hoe kom je aan een everzwijn; een prachtig model etc. ik vond het leuk om een kleine compilatie te maken van ons 'idee' tot aan 'in het museum'.

het plan van oscar en mij -oscart & chaos- om aan de zomerexpo 2013 mee te doen lag er al. ieder jaar hangt er een thema aan deze expo en dit jaar was dat 'AARDE'. 

aarde, aar-de...al brainstormend kwamen we op een idee: het schilderij zou een in-de-aarde-wroetend(e)-everzwijn(en) worden. we mailden + belden met de boswachter van de veluwe (ivm mijn fotoshoot). we kregen als antwoord, dat het bijna onmogelijk was om dichtbij de dieren te komen...en daarbij, het zou een 'groepsrondleiding' betreffen, waarin iedere minuut zou tellen (excursie van een uurtje). we hielden aan ons idee vast: het everzwijn! 't beeld dat inmiddels in de bovenkamer was ontstaan liet ons niet los. -je kent het wel: idee! en tevens 'al klaar in je hoofd'... nu moest het alleen-nog-maar-even-gemaakt.- 
we brainstormden verder en pasten ons concept iets aan. een levende boar was, gezien de tijd die we hadden, onhaalbaar. we leenden dus een zwijnenkop(+huid)(van een collega) -alsof het de normaalste zaak is, dat iemand deze in huis heeft?! ja, als je creatieve mensen om je heen hebt verzameld, vergaar je daarmee indirect, alsmede een rariteitenkabinet!- 
ondertussen hadden we ons idee uitgediept en betekenis gegeven en  wilden we het symbool voor vruchtbaarheid/vrouwelijkheid vertalen in ons werk. simpel gezegd: we hadden een zwijn en zochten nog een beauty.
onze zoektocht naar een model was wat omstreden. mijn beeldvorming - + eindresultaat- zat zo verankerd, dat ik geen concessies wilde doen ten aanzien van het-model-in-mijn-hoofd. en ja, vreemd genoeg zoek je soms te ver...want in de klas van zoon merlijn zat precies het meisje dat ik zocht! -moeder Yvon ging akkoord was super enthousiast-.

we konden aan de slag: het zwijn en het meisje ontmoetten elkaar in onze studio...


het zwijn ging in de achterbak van mijn auto...  
bo en boar / studio / samen foto-checkna avonden te hebben gekeken naar de foto's van de shoot, kozen we uiteindelijk unaniem voor het beeld met de bijzondere oogopslag...
na een paar weken atelier-opsluiting...kwam 'boar' tot leven...


@zomerexpo amsterdam

ons werk haalde de beide voorrondes in amsterdam! dit weekend dus in den haag. ter voorbereiding (en nazorg) van de officiĆ«le opening afgelopen zaterdag, maakten we er een fijn weekend van...-the dog is not ours for christ's sake -


in de B&B nog even wat 'surfen' op internet...en m'n glamour jas aan.. de expo!BOAR  -CHAOS + OSCART- in/bij het museum! de day after:
 cappuccino aan zee

till next time!